Kategorier
Bilar

Bilskrot i Stockholm som skrotar miljövänligt

Har du en bil som behöver skrotas? I så fall ska du lämna in den på en miljöcertifierad bilskrot i Stockholm. Att skrota bilen är gratis, bara den är komplett.

En bil måste när den skrotas tas omhand på rätt sätt för att förhindra att miljöfarliga ämnen läcker ut i naturen. Men det finns också bildelar som innehåller värdefulla metaller som går att återanvända i ny elektronik och därför är värda att ta omhand. Likaså bildelar som kan fungera som reservdelar åt andra bilar. Ska man skrota bilen måste man därför lämna in den på en miljöcertifierad bilskrot.

Det kostar inget att skrota bilen, i alla fall om den är komplett och inte är krockad eller har brunnit. Att det är gratis att skrota bilen beror på att bilskroten i stället får betalt genom sin försäljning av begagnade bildelar och metaller. Det enda man behöver göra är att lämna in den på en certifierad bilskrot. Är bilen i så dåligt skick att den inte går att köra eller om den är avställd kan man få den upphämtad mot en liten avgift.

Så går det till när man skrotar bilen på en bilskrot i Stockholm

Att skrota bilen i Stockholm är enkelt eftersom det finns flera ställen man kan lämna in den på. För att man ska få skrota bilen måste man ha med sig den andra delen av registreringsbeviset samt sin legitimation. För att skrota en bil som tillhör någon annan krävs det en fullmakt från bilägaren samt dennes legitimation.

När en bil skrotas töms den på alla vätskor och plockas sedan isär bit för bit. Allt material sorteras noga för att man ska kunna återanvända så mycket som möjligt. Glas läggs för sig, likaså olika metaller och plast. De bildelar som kan tänkas ha ett andrahandsvärde som reservdelar sorteras också ut, likaså de värdefulla jordmetallerna.